2012. június 20., szerda

30 napja nem ettem?

De. :) Csak nem nagyon volt időm főzni, pláne nem leírni. De most eljött a nagy nap, végre!
Először jöjjön egy kis összefoglaló. Mióta anyagi lehetőségeim kicsivel jobbak, és mióta végigkísérleteztem pár dolgot, azt kell mondjam helyrejött a táplálkozásom nagyjából.
Amit száműztem végleg az a "rendes" (nem laktózmentes) tej, az Oreo és társai, a mindenféle agyontömött cookiek és csokik (amiből még a Cadbury sem finom itt), helyette inkább sütök, ha nagyon édességet akarok, de mostanában inkább a Broadmoor Café választékára hagyatkozok. Idő és energia hiányában. Hát hiába, mikor időm volt, pénzem nem volt, mióta több pénzem van, időm nincsen. :D Mókás, nem? (oké, a jégkrémre rákattantam, a Ben&Jerry's a világ legnagyobb királysága!!!)
Szóval a Café. Ez bizonyára vicces lesz azoknak, akik ugyanúgy ismerik a választékot... Erősítsetek meg, hogy az évek alatt semmit sem változott!

A változatosság... na az nem itt kezdődik. Haladjunk tehát végig a pultokon. Amint beérsz, megtalálod a kész szenvicseket és salátákat (no way, ki tudja mi van benne...) majd a napi menüt, ez általában két főétel valamilyen kombinációban. Mondjuk hús (marha, sertés, hal, csirke), tészta (linguini, penne, mac'n'cheese, vagy mac'n'cheese... mást nem nagyon ismernek), valami mártás feltéve, hogy maga az étel nem mártásban úszik eleve. Ez vagy barna, vagy sárga, ritkábban fehér, sűrűbben alapból valami paradicsomos cucc van. Köret: krumpli any style, zöldség (vegie), chips, rizs, kukorica, ilyesmik.  Én általában ezt a részt kihagyom. Kb 3,5 $ a főétel és általában se nem nagy, se nem finom, bár volt már üdítő kivétel. Többnyire akkor szoktam enni, ha halas kaja van.

Ezután a Pizza station következik. Ezt sem cifrázzák túl, de legalább finom. Ellenben lassú, 30 perces break-be nem igazán fér bele, hogy minimum 8 percet várj a pizzára. Van cheese, pepperoni(az a kolbász, nem a paprika)&cheese és B'moor pizza, amire rászórják azt, ami van a pultban. Egy bajom van a pizzával, azon kívül, hogy nem gyors mégpedig, hogy zsíros. :S
A grill rész az, ahol többnyire rendelek. Lehet kérni csirkemellett, steaket (lassú, drágább), vagy grillezett szendvicset (Lilla kedvencét szoktam néha: sajt+gomba), itt viszonylag nagy a variációk száma, legalább 10, ha a kenyeret is belevesszük. Előnye, hogy olcsó, gyors, hátránya, hogy valamiért ezt is olajjal locsolják sütés közben, mert itt nem grillsütőben sütik, hanem rostlapon, mint mindent. Van még hamburger, ami egyrészt gyors, másrészt nagy, és van barna zsemléjük is. Hátránya, hogy már hányok tőle. A philly steak szendvics nem rossz, de nem európai ízlelőbimbókra van szerintem kitalálva. Húscafatok zöldségcafatokkal, hot-dog kifliben. A french dip az egyik legrosszabb volt, amit ettem. Húslével locsolt húscafatok hot-dog kifliben, húslével. Ízetlen, zsíros, nem jó, na...
Ami sokszor elcsábít, szintén itt található és sültkrumplinak hívják. Utálom, hogy így van, de megveszek érte, és bár világ életemben utáltam ezt a kombinációt, de itt ketchuppal és majonézzel eszem... Ne vessetek meg nagyon. :D
A következő rész a szendvics-gyár. Nem rossz, össze tudod válogatni a saját fullos szendvicsed, és bármit kérsz bele ugyanannyiba kerül. Hátránya, hogy ugyanúgy 2,5 $+tax. Ellenben gyors, és a tonhalas nagyon fincsi! :)
Középen van saláta bár, ami szintén nem rossz, de mióta pocsék ráksalátát ettem, nem nagyon próbálkozom. Meggyőződésem, hogy a saláták az aktuális banquett kínálata szerint vannak összeválogatva, leszámítva az állandó zöldsaláta mixet és a bébi spenótot. Ezen kívül van gyümölcs, ami itt (ellenben az otthonival) ritkán tartalmaz almát. Többnyire görögdinnye (finom), zöld sárgadinnye(finom), sárgadinnye(nagyon rossz és amúgy sem szeretem), ananász (állandóan azt válogatom), szőlő (ez is édes itt, mint minden), ritkán narancs, vagy kiwi, ami többynire túlérett.
Ja, és bébi spenót, amit rendszerint átszórnak a mellette lévő chafingből...
A pult másik felén zöldségek vannak, magukban, hagyma, olíva bogyó, természetesen LOW FAT dressingek, toppingok (magok, parmezán, bacon), a tetején pedig az a rész, ahonnan soha nem eszek. Chips, cracker, egyéb snackek, csomagolva, természetesen. Ja, és van még mindig két féle leves, vagy többnyire chili és valami leves szerűség. A clam chowder ilyen tejszínes izé, nem rossz, csak annyira tömény, és annyira tejes, hogy nem bírom megenni. A paradicsom levesük viszont kifejezetten jó.
A kedvenc hűtőm a desszertes. A nyugtán úgy szerepel, hogy dessert of the day, de mi tudjuk, hogy ez valójában dessert of yesterday. :D Ezen mindig röhögünk. Szintén a banquettekről megmaradt cucc, ellenben ennek általában örülünk, mert nagyon finomak. A csokitorta málna öntettel valami eszméletlen, de a mascarponés vagy más krémes sütik is verhetetlenek. Nem... ha ezt eszem nem számolok kalóriát.
Mellette ott a csavarosfagyigép... koktélcseresznye, csokiszósz, édestölcsér. Pfujj!!! :D Cookiek, szintén pfujj! Főleg a mályvacukros-vörösáfonyás, az valami borzalom! :D
És az életmentő OPEN FOOD, vagyis a péksütik. Mindig van, csak nem mindig friss. Ellenben, ha friss, akkor nagyon jó. Két hónapig hittem, hogy a danish (kerek izé, közepén valami krémmel, vagy gyümölccsel) vanília pudingos, mire kiderült, hogy krémsajtos (itt az ugye minden változatban fut, lásd cheese cake pl), van cinamon roll, vagyis fahéjas csiga. Sajnos az is nagyon finom. Croissant, mindenféle táska, meg természetesen muffin. A bluberry (áfonya) isteni. Magas kalóriatartalmuk és könnyű hozzáférhetőségük mellett legnagyobb előnyük, hogy kerek 25 centbe kerülnek, vagyis kb 50 forintba. Ugyanezt a vendég 4 $-ért rendelheti meg... :D

Van még kávés-üdítős (majdnem azt írtam, hogy coffee és soda station) rész, ahol lehet ice tea-t is inni, amit jobb ha hamar megtanultok, hogy amennyiben az nem külön jelzett, ez itt se nem édes, se nem hideg. Hanem csak egy sima erős tea, amit jégre kell tölteni és te ízesíted be.
E nélkül ihatatlan. Mint az üdítők is. A limonádékban úszik a cukor, colát meg ugye csak whiskyvel iszunk...
Van még persze condiment (ketchap, mustár, majonéz, meg mindenféle nyenyó, amit a kajára lehet önteni, tabasco, A1 steak szósz, stb) és a legfontosabb: só és bors!!! Azzal, mint tudjuk, mindent meg lehet enni!

A Café tehát unalmas. Minden nap ugyanez van. Hogy miért jó mégis? Mert meleg kaját ehetsz, normális adagokat és max 5 $-ből megoldod. De akkor nagyon-nagyon telezabáltad magad.
Nekem egy normál ebéd 2,5-3 $-ból kijön. Főétel+desszert vagy gyümölcs. Mondjatok otthon egy helyet, ahol ezt megoldod 6-700 forintból?
Szóval jó biznisz ez mindenkinek. Csak már néha tényleg nagyon szenvedek, hogy mit egyek. :S Elvileg a saját ebéded is megmelegítheted, csak ehhez az kellene, hogy főzzek, de az minden nap nem megy, sajnos.
És őszintén, néha nem is éri meg.
Szerencsére, mióta room service-n vagyok, napközben azt eszek, amit akarok, mert az a pár kilométer, főleg 36 fokban, mint az elmúlt napokban, bizony bőven megteszi a hatását, és csak úgy égnek a kalóriák. :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése