ingredients
- 6tablespoons all-purpose flour
- 1/2teaspoon baking powder
- 1/8teaspoon salt
- 2eggs
- 1/2cup sugar
- 1 - 2tablespoons coffee liqueur or strong brewed espresso
- 2teaspoons vanilla
- 10ounces espresso-flavor chocolate baking bar or bittersweet (67 percent cocoa) chocolate bar, chopped
- 2tablespoons butter
- 12ounces dark (70 percent cocoa) chocolate baking bar, chopped
A teljes receptet itt találjátok.
Vagyis eredetileg két féle csoki kellene hozzá, egy kávés és egy sima magas kakaótartalmú étcsoki. Mivel ez itt nem Amerika, hanem Neverland, én maradtam a simánál. Fontos, hogy nem érdemes spórolni. Legyen az a csoki 70%-os.
Én kapásból mondom, hogy az eredeti receptből nem lesz 36 darab, de még a duplából sem, kevesebbnek viszont nem érdemes nekiállni, úgyhogy akkor vázolnám:
4 tojás
1 bögre kristálycukor
1 cs bourbon vaníliás cukor
1,5 cs Dr. Oetker sütőpor
Kezdetnek 6 púpozott evőkanál liszt
3-4 evőkanál erős presszókávé
3 tábla 70%-os étcsoki (lehet négy is, ha több csokidarabot szeretnétek a sütikbe)
3-4 evőkanál vaj (nem margarin)
kakaópor
csipetnyi só
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük (lehetőség szerint robotgéppel dolgozzunk), majd hozzáadjuk a kihűlt kávét. Közben 2 tábla étcsokit gőz felett egy hőálló tálban felolvasztunk a vajjal, a többit apró darabokra vágjuk vagy tördeljük.
A tojáshoz keverjük az olvadt csokoládét jól összemixeljük, majd beleszitáljuk a liszt, só és sütőpor keverékét. Ezt is jól összedolgozzuk. Na most kaptunk egy olyan folyós keveréket, hogy ebből az életben nem lennének cuki kis cookie-k, de megoldjuk. Jöhet bele még egy kis liszt, és egy rakat igazi kakaópor. Annyi, hogy már keverőkanállal is alig tudjuk eldolgozni a tésztát. Sűrű, fényes, "húzós" masszát kell kapni, de még éppen lehessen kanállal adagolni. Legvégül hozzákeverjük az összetört étcsokit. Ennél jobban nem tudom körülírni, mérni viszont sosem szoktam az ilyesmit. :D
Amikor ez megvan a sütőpapírral bélelt tepsire kb evőkanálnyi kupacokat adagolunk 2-3 centire egymástól és először 8 percig, majd ellenőrzés után ha szükséges, még maximum 2, tehát összesen 10 percig sütjük őket.
Rácson, vagy papírtörlőn hagyjuk kihűlni, ha ezt véletlenül túlélnék, fém dobozban tárolhatóak a következő 5 percben, amíg valaki nem falja fel őket. :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése