Kiszámolhattátok, hogy ha 1 kg kagylót vettem 3,5 $-ért, de az előző recepthez csak 25 dkg-t írtam, akkor abból bizony még mindig van... Így születettett ez a recept is. :D
Kicsit a paellára hajaz, csak nincs benne annyi cucc és egyszerűbb elkészíteni is.
Sokkal.
Hozzávalók 2 főre:
25 dkg kagyló
25 dkg barna rizs
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 lime
Friss petrezselyemzöld
Só
Bors
Curry (lehetőleg sima és csípős fele-fele arányban)
Olívaolaj
Fehérbor (ha van)
Elkészítés:
A barna rizsnek nagyjából 45-50 perc kell, ezért tegyük fel időben főni sós vízben.
A kagylót az előző receptben leírtak szerint megtisztítjuk és ugyanúgy pirítjuk le fokhagymával, mint ott csak ráfacsarunk még két három lime cikket is és végül beledobjuk, hogy a lime is kicsit piruljon a kagylóval. A különbség az, hogy amikor a kagyló lepirult, felöntjük fehérborral (vagy vízzel) és curryvel szórjuk meg nem paradicsomot öntünk rá. Azért jó, ha a csípős és normál curryt fele-fele arányban használjuk, mert így nem lesz ehetetlen, ellenben a fűszeres, karakteres íz kijön. Nagyjából 1-1,5 deci folyadék kell hozzá, a lényeg itt is az, hogy ne legyen leves túlzottan. 5-8 perc főzés után beleszórjuk a petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk a leszűrt és átöblített rizzsel.
2-3 pecig még sűrű keverés mellett pirítjuk és kész is van!
Nem túl bonyolult, de annál finomabb és igazán nem megszokott ízek!
Ár: $$ olcsó
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 50 perc, de csak a rizs miatt, ha normál vagy jázmin rizst használtok, 25-30 perc maximum
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése