Fajtáját tekintve rengeteg különbség van a kagylók között árban és természetesen ízben is, de a legközönségesebb, amit szerintem valahol otthon még viszonylag normális áron lehet kapni mussels néven fut, magyarul éti kagyló. Egyébként a kagylókról bővebben olvashattok itt.
Ugye meghoztam a kedveteket?
Igen?
Akkor jöjjön az első recept:
Kagylós penne
Hozzávalók 2 főre:
Fél csomag (25 dkg) teljes kiőrlésű penne tészta
1/2 doboz aprított paradicsom konzerv (itt is, otthon is kb 150 Ft)
Kb 25 dkg kagyló héjastól (itt egy 1 kg csomag 3,5 $, azaz kb 800 Ft-ba kerül)
2 gerezd fokhagyma
Olasz fűszerkeverék (vagy bazsalikom+kakukkfű+oregano)
Olívaolaj
Só
Bors
Friss petezselyemzöld
Elkészítés:
A lényeg, hogy ne legyen szétfőzve, legyen al dente.
Az olívaolajat hevítsük egy serpenyőben és tegyük bele a lemosott kagylókat (csapkodni fog nagyon az olaj) és pirítsuk sűrűn keverve pár percig. Ezután nyomjuk vagy szeleteljük bele a fokhagymát, majd rövid pirítás után öntsük rá a paradicsomkonzervet, vegyük közepes fokozatra a lángot és főzzük tovább. Fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, de leginkább úgy, hogy finom legyen... Ha nem 13 $-ba kerül a fehérbor, mint itt, önthetünk bele egy fél decit, ha annyiba kerül, öntsünk hozzá ugyanannyi vizet. :) a lényeg, hogy maradjon szaftos, de ne legyen túl híg a szósz. Nagyjából 8-10 perc kell az egésznek, hogy jól összeérjenek az ízek, ezek után tegyük bele az apróra vágott petrezselyemzöldet, rottyantsunk rajta még egyet, adjuk hozzá a tésztát, forgassuk jól össze, hogy mindenhol legyen szósz, majd tálaláskor szórjuk meg parmezán sajttal (vagy bármilyen sajttal).
Isteni lesz, ígérem!
Jó étvágyat!
Nehézség: könnyű - otthon talán a kagyló beszerzése okozhat nehézséget
Ár: $$ itt olcsó, otthon nem tudom
Elkészítés: 20-25 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése