2012. május 14., hétfő

Chocolate chip rye muffin with strawberry and coconut flavoured cream cheese

Magyarul Csokis rozsmuffin eperrel és kókuszos krémsajttal

Az ötlet az eperszezon kapcsán pattant ki a fejemből, és igazán semmi ördöngősség nincs benne. Még olcsó is, mert itt a Philaelphia cream cheese-t utánad vágják dupla csomagolásban 2,5$-t, de csak egy fél csomag kell hozzá...
Életem legjobb muffinja lett, szép is és az íze... Nincsenek szavak. Hogy még mellesleg viszonylag "wellness" is, az csak hab a tortán. :)

Hozzávalók (12 db)
A jól bevált muffin alaprecept:
1/2 bögre barna nádcukor
2 tojás
1/4 bögre olaj
1/2 bögre tej (nekem laktózmentes)
2 tsp szódabikarbóna (nem jó a sütőpor és itt amúgy sincs)
1 csipet só
2 bögre teljeskiőrlésű rozsliszt (most elgondolkoztam, hogy van-e nem teljes kiőrlésű...)
1 csipet fahéj
Mivel ez így nem lesz elég édes, ezért én kb 3 csomag (pici tasakos) édesítőt is tettem hozzá, ami kb 1 evőkanálnak felel meg, talán picit kevesebb.


Amitől finom lesz:
Chocolate chip - dark magyarul étcsoki
Eper pici kockákra vágva (hogy ne áztassa el, frissen szerzett ötlet alapján pici lisztbe forgattam az epret, és tökéletes lett)
Kókuszos krémsajt (nem fogjátok elhinni, kókuszreszelék kikevert krémsajttal és egy kis édesítővel, lime lével, mondjuk egy kis méz is isteni lehet bele)

Elkészítés:

A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd mehet bele az olaj, a liszt, só, szódabikarbóna, fahéj. Jól elkeverjük (igen, robotgéppel könnyebb), majd a végén a tejjel beállítjuk a megfelelő sűrűséget. Nem biztos, hogy kell a fél pohár, de lehet az is, hogy kevés lesz. A lényeg, hogy se túl folyós, se túl sűrű ne legyen.
A legvégén beletesszük a csokit, elkeverjük, majd óvatosan összeforgatjuk az eperrel.
A muffin formába papírt teszünk (ne szivasd meg magad azzal, hogy muffin papír nélkül sütöd), majd egy evőkanál tésztát mindegyik formába, ezután egy mogyorónyi kókuszos krémsajtot a közepükbe, végül egy kisebb evőkanálnyi tésztát a tetejére úgy, hogy elfedje a krémsajtot. Elvileg ez a mennyiség pontosan 12 normál muffinra elég.
350-360 F-en, vagy 175 fokon addig sütjük, amíg kész nem lesz. Utálom a sütési időket, mert többnyire hülyeségek, ha nem sült meg, ne vegyük már ki 20 perc után. Egyébként kb ennyi kell neki, de ha beleszúrsz egy kést, és a tészta nem marad rajta, valamint szép aranybarna a teteje, akkor jó. Ha nem, akkor nem. Easy or not? :D
Agyatlan recept, nem mondom, hogy nem lehet elrontani, de nagyon nehéz. És abbahagyni az evést is. Szóval hajrá! Eper szezon van! :)

Ár: $$ otthon $$$

Nehézség: könnyű, de elrontható (mondjuk nem értem hogyan, de láttam már rá másnál példát :) )

Érdekesség: A cream cheese itt olyan, mint otthon a túró, mindenbe azt raknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése