Az első recept pretty easy, azaz elég könnyű, és a kényszer szülte, hogy ezt kisüssem, ugyanis itt kétféle édesség létezik: drága, egészségtelen és finom vagy olcsó, egészségtelen és rossz. Mivel ebből nehéz választani, így elkezdtem sütögetni. A muffint (amiben egyébként kiváló vagyok) már unom, úgyhogy előtérbe került a cookies, amiből már otthon is nagyon jó voltam. :)
Alapanyagok (ha nem bénázod el az első kört, kb 36 normál cookie lesz belőle):
1 csésze kókuszreszelék (itt csak cukrozott van, ami pfujj, de legalább finom)
3/4 csésze vaj, vagy margarin (kb 15 dkg)
2 csésze teljeskiőrlésű rozsliszt
1 csésze barna nádcukor
1 teáskanál sütőpor
2 tojás
1/2 teáskanál só
1/4 csésze aprított pecan dió, vagy bármilyen más dióféle (mandula, mogyoró, stb)
ízlés szerint ét- vagy tejcsoki (opcionális, de isteni vele!)
Elkészítés:
A cukrot kikevered a margarinnal (itt nem kell erőlködni a felmelegítésével, mert alapból puha), majd belekevered a tojást, ezután a száraz összetevőket, és végül a csokit. Ha túl lágy, lisztet kell még hozzá tenni, és ha nagyon felmelegedett, tanácsos először kb 10 percig hűtőben pihentetni.
Kivajazott, lisztezett sütőlemezre teáskanálnyi halmokat teszel és 350 F-en (176,666 Celsius :) ) kb 15 perc sütés kell neki.
Ár: $$
Kalória: hagyjuk, főleg mert nem lehet abbahagyni
Nehézség: könnyű
Miért jó?
Finom, reggelire könnyen elvihető, a rozs tele van rosttal, és mert imádom a kókuszt.
Miért nem egyszerű itt elkészíteni?
Mert a margarin nem attól puha, hogy felmelegíted, hanem mert növényi olaj-mixből van, és nem azért van ráírva, hogy 53% növényi olaj, mert a többi vaj, hanem mert a többi része víz...
Mert ha nem figyelsz, ehetetlenül édes lesz, miután a kókuszreszelék is édes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése