A lazacról itt annyit kell tudni, hogy olyan, mint a marha, vagyis teljesen közönséges és olcsó (ez a kifejezés relatív, természetesen). Egy négy normál szeletet tartalmazó csomag 4 $-ba került, tehát 800-900 forintba, ami eléggé baráti, a 10 $-os csirkéhez képest.
No, de visszatérve az unalmas kajákhoz. Ha nem mersz kockáztatni, mindig ugynazt az ízt fogod kapni, ami pedig egy idő után nagyon unalmassá válik, ezért én mindig igyekszem valami flikk-flakkot tenni bele, valami kis extrát, amitől más lesz, jobb lesz, különleges lesz a legegyszerűbb étel is.
És sosem gondolnád, hogy az eper mennyire finom újhagymával...
Hozzávalók:
Saláta (én rómait veszek, mert elég jó ára van és nagyon sokáig eláll a hűtőben, és ráadásul finom, ropogós)
Paradicsom
Kaliforniai paprika (ez zöld volt)
Újhagyma
Zellerszár
Olíva bogyó (nem muszáj)
Eper
Parmezán sajt (nem muszáj, de itt ez is olcsó)
Lazac filé (nem füstölt, sima)
Olíva olaj
Só
Bors
Színesbors
Bazsalikom
Lime (még mindig olcsóbb, mint a citrom)
Elkészítés:
Egy tálban keverj el kevés olíva olajat lime lével (az arány 3:1), őrölt borssal, színes borssal Ezután mehetnek bele a megmosott és felvágott zöldségek és az olíva bogyó, végül az eper. Jól össze kell forgatni, és jót tesz neki, ha van egy fél órája összeérni az ízeknek.
A lazacra só és bors kerül, és csupán ki kell sütni kevés olíva olajon, amíg szép barna nem lesz. Ha megsült, még a forró serpenyőben csepegtessünk rá lime levet.
A salátát szórjuk meg parmezánnal (csak amit éppen eszünk) és tegyük rá a lazacot Ennyi.
Garantáltan ízélmény lesz! Legyetek bátrak! A saláta bármilyen más hús mellé pazar tavaszi köret! Esetleg tuningolható még szőlővel, ami szintén isteni!
Ár: $$ (egy adagra lebontva)
Elkészítés: könnyű
Miért jó?
Mert jó! Érdekes és egyedi ízkombináció.
Miért nehéz elkészíteni:
Nem nehéz elkészíteni. Ez egy kifejezetten amerika-kompatibilis étel.
Volt anno kint egy ugyanolyan zöld tányérunk... ;) Kata
VálaszTörlés